Hoe herkent u de risico’s van e-Health?

Tijdens het congres E-Health Best Practise Day, georganiseerd door Zorgvisie in de Jaarbeurs op 18 mei aanstaande, heeft Wouter Meijer, secretaris van QAEH een workshop gegeven over het veilig gebruik van e-Health.

Zoals de naam doet vermoeden, moesten de deelnemers ècht aan de slag. Na een kernachtige, inhoudelijke inleiding op het thema volgenden 3 verschillen casussen die in groepjes werden besproken: Tele-dermatologie, personenalarmering en telemonitoring. Voor de analyse werd gebruik gemaakt van een praktische matrix waarmee je risico’s inzichtelijk maakt, een evaluatie kan doen en de risicobehandeling kunt benoemen. Hierna volgde de plenaire bespreking van de opbrengst uit de subgroepen.

 workshop

Uitleg groepjes

Met bijna 50 deelnemers werkzaam in onder andere zieken- en verpleeghuizen, GGZ instellingen, het onderwijs, de farmaceutische industrie en bij zorgverzekeraars kijken we terug op een succesvolle workshop. De hoge opkomst is ook een bewijs dat de veiligheidsaspecten bij de inzet van e-Health aandacht heeft!

Tijdens de bijeenkomst heeft QAEH ook haar nieuwe dienst de E-Health scan geïntroduceerd. Een dienst waarmee organisaties de risicofactoren kunnen herkennen.

Wilt u meer weten hoe u met de risico’s van e-health om kan gaan? Of heeft u vragen over QAEH? Neem dan contact op.