Wilt u gecertificeerd worden? Volg de volgende stappen om in aanmerking te komen voor de QAEH erkenning.

Stap 1: Schrijf u in door middel van het inschrijfformulier voor de QAEH erkenning per mail, fax of post voorzien van uw handtekening, naar het secretariaat (info@qaeh.nl,  of Verlengde Fortlaan 82,1412 EA Gooise meren). U ontvangt dan de erkenningseisen per de mail.

Download hier het Aanmeldformulier QAEH

Stap 2: U gaat na of uw dienstverlening aan de eisen voldoet en implementeert eventuele wijzigingen zodat aan alle eisen kan worden voldaan.

Download hier Het QAEH erkenningsreglement

Stap 3: Als u er zeker van bent dat u aan de eisen voldoet kunt u contact opnemen met het secretariaat om een toetsafspraak te maken.

Stap 4: De toetser brengt een bezoek aan uw bedrijf en gaat na of de dienstverlening aan de eisen voldoet. Dit wordt gedaan aan de hand van gegevens in uw administratie, registraties en documenten van derden. De toetser stelt vervolgens een toetsingsrapport op. Bij eventuele geconstateerde afwijkingen van de norm wordt een ‘non conformity’ uitgeschreven. U heeft na de toetsing 8 weken de tijd om zogenoemde ‘corrigerende maatregelen’ in te dienen.

Wanneer u aan alle eisen voldoet adviseert de toetser de dienstverlening te erkennen. Wanneer dit niet het geval is, kan de toetser aangeven op welke punten nog verbeteringen noodzakelijk zijn om alsnog aan de eisen te voldoen. Het toetsingsrapport wordt behandeld door de Commissie Besluiten. Als deze Commissie hiertoe besluit, ontvangt uw dienstverlening het certificaat van erkenning.  Tussen het signaal getoetst te willen worden en een daadwerkelijk bezoek van de toetser ligt normaal gesproken een periode van ca. 4 weken. Na een positief advies van de hierboven genoemde adviseurs ontvangt u binnen maximaal twee weken uw certificaat.

De tarieven voor certificering:

Tarievenblad QAEH Erkenning
Tarieven van de toetsingen en contributie van de QAEH erkenningsregeling